Ruth Frenk is in Nederland geboren en studeerde eerst aan de universiteiten van Amsterdam en Genève. Daarna ging ze naar New York en studeerde met succes af in zang op de Manhattan School of Music.
Na meerdere jaren als concertzangeres (mezzosopraan) in de VS, Canada en Israël kwam ze terug naar Europa en zette haar carrière voort in diverse steden in Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Italië en Zwitserland.

Tegelijk begon ze met het geven van zanglessen. Als zangpedagoge was ze o.a. werkzaam op de muziekschool Konstanz, het American Institute of Musical Studies in Graz, het Istituto di Musica 'G. Verdi' in Asti en op het seminar 'History, Music and Memory' in Israël.

In 1986 nam ze haar eerste lp op, in 1988 volgde een radio-opname bij de Südwestfunk, in 1990 de cd 'Jewish Songs' en in 1991 de cd 'Der letzte Schmetterling'.

Als zangpedagoge is ze internationaal werkzaam. Zo gaf ze in 2010 masterclasses en lezingen in Jeruzalem, Salzburg en Riga/Letland. Ze gaf spreekcursussen en doceerde Performing Technique op de Zeppelin University in Friedrichshafen.

Van 2006 tot 2013 was ze bestuurslid van de 'Bundesverband Deutscher Gesangspädagogen'. Ze is bestuurslid van de 'Gesellschaft für Christlich-Jüdische Zusammenarbeit Konstanz e.V.' en sinds 1992 voorzitter van de 'Deutsch-Israelische Gesellschaft Arbeitsgemeinschaft-Bodenseeregion'.nl
uk
de
Ruth Frenk heeft onlangs een hoofdartkel gepubliceerd:

"FREIZEITGESTALTUNG  -  VOCAL MUSIC IN THERESIENSTADT,
1942 - 1944"

in het november/december nummer van de 'Journal of Singing', toonaangevende Amerikaanse tijdschrift van de National Association of Teachers of Singing (NATS). 

Klik hier om het volledige artikel (in het Engels) te lezen.